Turun Seudun Omaishoitajat ry

• Antaa ohjausta ja neuvontaa omaishoitoon ja vammaispalveluihin liittyvissä asioissa
  • Järjestää omaishoitajille virkistystoimintaa ja vertaistukea
  • Kehittää yhteistyössä Turun kaupungin ympärivuorokautisenhoidon
  • kanssa vapaaehtoistoimintaa laitoksissamme ja omaishoitajien tukimuotoja
  • Kouluttaa vapaaehtoistyöhön toimijoita yhteistyössä oppilaitosten ja muiden yhdistysten kanssa
  • Ylläpitää Omaishoitokeskusta tarjoten päivätoimintaa omaishoidettaville ja lähiseudun asukkaille viitenä päivänä viikossa
  • Omaishoitokeskuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijat voivat suorittaa harjoittelu- ja työssäoppimisjaksoja
  • Yhdistys aloittanut toimintansa vuonna 1998 Jäseniä n. 400

Kuka voi olla yhdistyksen jäsenenä?

Yhdistykseen voi liittyä jäseneksi kuka tahansa henkilö, joka on kiinnostunut omaishoidon asioista. Jäsenyys ei edellytä virallista (kunnan omaishoidon tukea saava) omaishoitajuutta.

Voit olla omaishoitajan läheinen, perheenjäsen, tukihenkilö, ajattelet jonain päivänä ehkä olevasi omaishoitaja, kohtaat työssäsi omaishoitajia, arvostat ja pidät omaishoitajuutta tärkeänä tehtävänä yhteiskunnassamme.

Liity jäseneksi

Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsenmaksu on 25 euroa/vuosi. Jäsenmaksu sisältää:

• Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Lähellä-lehden, joka on Omaishoitajat ja Läheiset -Liiton julkaisu
  • Lisäksi jäsenet saavat paikallisyhdistyksen tapahtumakalenterin 2-kertaa vuodessa
  • Liiton vuosittaisen palveluoppaan
  • Lomaoppaan lomista ja kuntoutuskursseista
  • Järjestämme paljon tilaisuuksia, joista saat arvokasta tietoa ja joihin voit tulla viihtymään.
  • Alla olevalla lomakkeella pystyt liittymään jäseneksi
  • Kolmeen viimeiseen kysymykseen voit vastata kyllä tai ei
  • Rekisteriotteeseen voi tutustua osoitteessa www.omaishoitajat.fi/jasenasiat/ Tiedot jäävät ainoastaan liiton ja paikallisyhdistyksen käyttöön.
Viestisi on lähetetty
Virhe, viestiä ei lähetetä.

Meidät löytää

Vanha Hämeentie 105, 20540 Turku

(Bussit 2, 2A,2B, 2C, 99, ja palvelulinja p2 )
Olemme avoinna arkisin klo 9 - 15

Ohjaus ja neuvontapuhelin

OHJAUS- JA NEUVONTAPUHELIN OMAISILLE JA LÄHEISILLE

Tiistaisin ja Torstaisin klo 9.00- 12.00

Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n Ohjaus- ja neuvontapuhelin on suunnattu hoidettavan omaisille ja läheisille

Tietoa sosiaalietuuksista ja -palveluista tai muuten vain haluavat keskustella mieltä askarruttavista asioista

Mahdollisuus varata aika henkilökohtaista tapaamista ja keskustelua vartensekä saada käytännön apua hakemusten ja lomakkeiden täyttöön

Vertaistukiryhmät

.

Katse eteenpäin -ryhmä jatkaa toimintaansa ke 7.8. ja kokoontuu joka toinen keskiviikko (parilliset viikot) klo 12.30 – 14.00 Omaishoitokeskuksessa ja muissa kohteissa.  Lisätietoja May-Len Saari p. 050 3556 881.

ELOA-vertaistukiryhmä omaishoitajille kokoontuu maanantaisin 12.8. / 2.9. / 7.10. / 4.11. / 2.12. klo 14.00 – 15.30 Omaishoitokeskuksessa. Lisätietoja Katja Havula p. 040 515 8006.

Miesomaishoitajien ryhmä jatkaa toimintaansa Omaishoitokeskuksessa joka toinen torstai (parittomat viikot) klo 12.30. Toiminta alkaa to 29.8.
Lisätietoja Omaishoitokeskuksesta Kalevi Kaakkomäeltä p. 040 681 4965.

Omaisten jooga maanantaisin 2.9. – 7.10. (6 kertaa)klo 17.45 – 18.45 Omaishoitokeskuksessa.Ohjaaja: Deeana Lehtinen. Jooga toteutetaan yhteistyössä Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset-FinFami ry:n kanssa. Lisätietoja Katja Havula p. 040 515 8006.

Pura ja kuro -käsityökerho Monipuolinen käsityökerho kaiken tasoisille käsityöstä kiinnostuneille. Kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko 4.9. alkaen Omaishoitokeskuksessa klo 15.00 – 17.00. Ohjaajana Tuula Hörkkö. Lisätietoja Tarja Ekholm p. 0400 900 020.

Erityislasten vanhempien vertaisryhmä jatkaa toimintaansa Omaishoitokeskuksessa kuukauden viimeisenä  torstaina vertaisäitien johdolla. Toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Helinä Hätöseen helinahatonen.omaishoitajat@pp2.inet.fi tai p. 040 681 5664

Kehitysvammaisten vanhempien ryhmä jatkaa kokoontumisia Nousiaisten SPR:n tiloissa sekä eri kohteissa ti 3.9. alkaen. Lisätietoja Leena Järveläinen p. 041 4513 775.

Allasjumppa omaishoitajille ja vapaaehtoisille Ruusukorttelissa (os. Puistokatu 11.) joka tiistai 27.8. alkaen klo 16.00 – 18.00 (jumppa-aika klo 16.30 alkaen noin 40 min). Ohjaajina yhdistyksen vapaaehtoinen Reetta sekä Turun Ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat. Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Helinä Hätönen p. 040 681 5664 tai helinahatonen.omaishoitajat@pp2.inet.fi.

Omaishoitajien luontoryhmä jatkaa toimintaansa. Retkeilemme 2-3 kertaa syksyn aikana lähiluontokohteissa. Syksyn suunnittelutapaaminen to 22.8. klo 15.30 Aurajoen opastuskeskus Myllärintalolla (Valkkimyllynkuja 2, 20540 Turku). Lisätietoja ja ilmoittautumiset Helinälle p. 040 681 5664 tai helinahatonen.omaishoitajat@pp2.inet.fi

TERVEYS JA NETTIPISTE

Tarvitsetko apua terveydessä tai älylaitteissa? Omaishoitokeskuksessa on paikalla lähi/muistihoitaja, joka mittaa verenpainetta sekä ohjaa terveyden ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä.

Nyt myös neuvontaa ATK ja mobiili asioissa ajanvarauksella

Henkilökuntamme auttaa myös muissa hyvinvointiin liittyvissä asioissa sekä tiedonhaussa tai voit tulkla juttelemaan mieltäsi askarruttavat asiat arkisin klo 10 - 14. Palvelu on maksutonta. Kalevi Kaakkomäki p. 040 681 4965

nettipiste@outlook.com