Iloa vapaaehtoistoiminnasta

Vapaaehtoistoimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa. Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle tehtävä, jossa voit tukea omaishoitoperhettä sinulle sopivalla tavalla.

Esimerkkejä yhdistyksen vapaaehtoistehtävistä:

  • Päivätoiminta -vapaaehtoiset avustavat Omaishoitokeskuksen päivätoiminnassa sovittuina päivinä (mm. ulkoilu, ruokailu, pelit ja muu ohjelma).
  • Ryhmien ohjaajat toimivat omaishoitajien vertaisryhmien ja toiminnallisten ryhmien vetäjinä sekä muissa vastuutehtävissä.
  • Omaishoitokeskus -vapaaehtoiset auttavat oman aikataulunsa mukaan esim. leipominen, kahvitukset ja tapahtumajärjestelyt.
  • Omaishoitajien mentorit ovat sosiaali- tai terveysalalla toimineita, valmennettuja vapaaehtoisia, jotka tukevat omaishoitajia kahdenkeskisissä tapaamisissa.
  • Omaishoitajien tukihenkilö voi olla omaishoitoperheen ystävä, naapuri, sukulainen tai vapaaehtoinen. He toimivat omaishoitajan tukena omaishoitoperheen kotona. Tukihenkilö esim. juttelee, pelaa tai ulkoilee omaishoitajan ja /tai -hoidettavan kanssa.

Vapaaehtoisen tukena toimivat yhdistyksen työntekijät. Vapaaehtoisille järjestetään kuukausikokous noin kerran kuukaudessa. Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi järjestetään kerran vuodessa, tukihenkilövalmennus kaksi kertaa vuodessa ja mentorointivalmennus tarvittaessa. Vapaaehtoisille järjestetään omaa virkistystoimintaa säännöllisesti ja lisäkoulutusta mielenkiintojen ja tarpeen mukaan.

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta:

Saara-Kaisa Kasurinen, p. 040 681 5664
Lähetä sähköpostia: saarakaisa.omaishoitajat@gmail.com

Yhteystiedot ja linkkejä

Turun Seudun Omaishoitajat ry.
Vanha Hämeentie 105, 20540 Turku
(Bussit 2, 2A,2B, 2C, 99, ja palvelulinja p2 )
Soita: 040 681 4965 | Olemme avoinna arkisin klo 9 – 15